Doelgroep: groep 7-8
Duur: 1,5 uur
Kosten voor Amsterdamse scholen: gratis in het kader van de overgangsregeling voor de Kunstkijkuren (maximaal 30 leerlingen per keer)
Kosten voor scholen buiten Amsterdam: € 75,- per 15 leerlingen (maximaal 30 leerlingen per keer)
Reserveren: via het online reserveringsformulier
Voor vragen: boekingen@amsterdammuseum.nl

Gratis museumbezoek Amsterdamse scholen groep 7 en 8 - Overgangsregeling voor de Kunstkijkuren

In 2013 krijgen de groepen 7 en 8 van alle basisscholen in Amsterdam de kans om vijf keer kosteloos een educatief programma te volgen bij het Amsterdam Museum, het Rijksmuseum, het Van Gogh Museum, het Tropenmuseum en het Stedelijk Museum. Het initiatief is een overgangsregeling voor de Kunstkijkuren en wordt financieel ondersteund door het Amsterdams Fonds voor de Kunst. Met deze regeling kunnen Amsterdamse basisschoolleerlingen vijf grote musea bezoeken voordat ze naar de middelbare school gaan. De programma's bij deze vijf musea zijn inhoudelijk verwant en laten de topstukken zien die Amsterdam te bieden heeft. Samen met Mocca, expertisenetwerk cultuureducatie, wordt hiermee een start gemaakt met een samenhangend programma als aanloop naar een basispakket voor erfgoededucatie en beeldend onderwijs.

Net zoals altijd kunt u de Cultuurbus (http://www.cultuurbusamsterdam.nl) inzetten voor het vervoer van en naar de school.

Wij raden u aan om voor 1 maart 2013 te boeken in verband met de beperkte beschikbaarheid.