Bezoekers mogen op de website van Mix Match Museum (n.b. deze website is niet meer beschikbaar) grasduinen in de collecties van het Amsterdam Museum, het Groninger Museum, het Kröller-Müller Museum in Otterlo, Museum Boerhaave in Leiden, Museum TwentseWelle in Enschede en het Van Abbemuseum in Eindhoven. Ieder museum heeft 50 objecten beschikbaar gesteld waarmee bezoekers hun eigen tentoonstelling kunnen creëren.

Voor de selectie van de 50 objecten heeft het Amsterdam Museum zich laten inspireren door de ‘IJzeren Eeuw’, een tentoonstelling over de 19de eeuw die in 2015 in het Amsterdam Museum te zien zal zijn. De NPO zendt tegelijkertijd een televisieserie rond dit thema uit. De 50 objecten hebben met elkaar gemeen dat ze allemaal iets vernieuwends hadden in hun tijd.

Een greep uit de objecten van het Amsterdam Museum voor Mix Match Museum

Een greep uit de objecten van het Amsterdam Museum voor Mix Match Museum

“We betrekken het publiek graag op allerlei manieren bij onze activiteiten, bijvoorbeeld als adviseur of als co-creator. Dus neem plaats op de stoel van een tentoonstellingsmaker en verras ons met jullie voorstellen. We zijn ontzettend benieuwd!” - Mix Match Museum team van het Amsterdam Museum

Het Mix Match Museum team van het Amsterdam Museum bestaat uit Frans Oehlen (documentalist), Paul Born (restaurator), Annemarie den Dekker (hoofdconservator) en Marijke Oosterbroek (specialist nieuwe media). Samen bekijken zij alle voorstellen voor het Amsterdam Museum en maken ze de uiteindelijke selectie. Ook zullen zij regelmatig bloggen op de website van Mix Match Museum, zowel over het project als over de objecten.